U nastavku pročitajte koje su najpopularnije i najzabavnije teorije te kako ih i vi možete isprobati!
Stavite luk u mikrovalnu pećnicu prije rezanja
Mikrovalovi koje koristi mikrovalna pećnica trebali bi izvući i oslabiti kiseline iz luka koje izazivaju suze, pišu finirecepti.net.hr
Dišite na usta
Legenda kaže da će dizanje kroz usta, a ne kroz nos, spriječiti da kiselina dođe do vaših očiju.
Režite luk blizu plamena
Vatra, primjerice na zapaljenoj svijeći, trebala bi povući pare iz luka i prije nego stignu do vaših očiju.
Namažite nož limunovim sokom
Limunov sok prirodni je ublaživač neugodnih mirisa te bi trebao upiti kiselinu prije navale suza.
Odrežite i bacite vrhove luka
Neki ljudi vjeruju da su vrhovi luka izvor kiseline koja vas tjera na plakanje stoga ih je potrebno prve odrezati i baciti.
Režite luk pod mlazom vode
Stavite luk pod mlaz vode (hladne, vruće, mlake, potpuno je svejedno) i sjeckajte ga u sudoperu. Teorija kaže da bi voda trebala oprati dio sumpornih sastojaka i tako preusmjeriti pare koje izazivaju plakanje. Još jedan način je da namočite luk u vodi prije rezanja.
Nosite zaštitne naočale
Iz očitih razloga, nošenje maske za ronjenje ili skijanje trebalo bi potpuno spriječiti pare da dođu do vaših očiju i natjeraju vas na plakanje.
Zamrznite luk
Izlaganje luka arktičkim temperaturama trebalo bi usporiti ispuštanje kemikalija i tako spriječiti suze.
Režite luk ispod nape
Napa će uvući sumporne pare i maknuti iz daleko od vaših očiju!
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.