Neki su tipovi raka češći kod pretilih ljudi – rak jednjaka, bubrega, crijeva, dojke, gušterače i maternice kod žena. Ipak, ako niste skloni debljanju, a hranite se nezdravim namirnicama, vaš rizik od nastanka raka veći je za 10 posto.
To sugerira da je gustoća prehrambene energije (DED) hrane ta koja doprinosi riziku od raka. Iako nije posve jasno zašto visokokalorična hrana tako utječe na zdravlje ljudi s normalnom težinom, sumnja se kako ona ometa pravilan rad metabolizma.
Neki su tipovi raka češći kod pretilih ljudi – rak jednjaka, bubrega, crijeva, dojke, gušterače i maternice kod žena. Ipak, ako niste skloni debljanju, a hranite se nezdravim namirnicama, vaš rizik od nastanka raka veći je za 10 posto.
To sugerira da je gustoća prehrambene energije (DED) hrane ta koja doprinosi riziku od raka. Iako nije posve jasno zašto visokokalorična hrana tako utječe na zdravlje ljudi s normalnom težinom, sumnja se kako ona ometa pravilan rad metabolizma.
Izvor: net.hr