Voda prska svuda okolo, ljuska može puknuti i jaje je nemoguće oguliti… Sljedeći put kada budete željeli pripremiti tvrdo kuhano ili meko kuhano jaje, nemojte ga kuhati u vodi, piše Aktivni, a prenosi City magazine.
Sve što vam treba je lonac koji ima nastavak za kuhanje na pari i malo vode. U lonac ulijte malo vode (važno je samo da ne dodiruje taj nastavak), a zatim preko nastavka za kuhanje na pari rasporedite jaja i prokuhajte vodu. Ultra vruća para će zagrijati jaje na isti način kao proključala voda ili vruća tava. Jedina razlika je u tome što je kuhanje na pari nježnije – bjelanjak će biti mekši, a žumanjak kremastiji.
Za tvrdo kuhano jaje, kuhajte jaje na pari 10 do 12 minuta. Ovako pripremljeno jaje odlično je za pravljenje salata, ili ga jednostavno posolite, dodajte prstohvat mljevenog papra i uživajte, prenosi N1.
S druge strane, za meko kuhano jaje – i za savršeno kuhani bjelanjak i žumanjak, kuhajte jaje oko 6 i pol minuta, pa ga odmah ohladite hladnom vodom.
I za kraj još jedan kulinarski trik – kako da znate je li jaje svježe? Jednostavno ga potopite u posudu s vodom. Ako potone, onda je svježe, a ako ispliva, to znači da više nije za upotrebu.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.