Aromatična i bogata

PRAVA DELICIJA S JUGA: Dubrovačka torta!

Aromatična i bogata torta od mjendula i naranača, bez trunke brašna - prava delicija s juga. Prema nekim zapisima, nastala je davne 1585. godine u jednom dubrovačkom samostanu. 

PRAVA DELICIJA S JUGA: Dubrovačka torta!
Sastojci

-9 jaja
-220 g šećera
-1 vrećica vanilija šećera
-350 g badema
-80 g krušnih mrvica
-1 dcl soka od naranče
-korica naranče

Priprema

1.Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva.
2.Žumanjke, vanilija šećer i 2/3 šećera izmiksajte u pjenastu smjesu.
3.Bjelanjke  istucite u čvrsti snijeg s ostatkom šećera.
4.Snijeg dodati žumanjcima uz lagano miješanje da smjesa ostane pjenasta.
5.Uz miješanje dodati mljevene bademe, krušne mrvice, narančinu koricu i sok. Smjesu ujednačeno izmiješati.
6.Kalup promjera 26 cm obložite papirom za pečenje.
7.Smjesu istresite u kalup, pecite oko 35 minuta.
8.Tortu ohladite pa je ukrasite čokoladnom glazurom i krokantom od badema 

  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: coolinarka
  • Objavljen: 09.12.2015 22:55
  • Posljednja izmjena: 09.12.2015 22:56

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.