Brzo i fino

PRAVI KOLAČ ZA SUBOTU: Brza Schwarzwald torta za koju vam ne treba pećnica

Jedna od najpopularnijih i brojnima omiljenih torti je Schwarzwald krasotica u čiju avanturu pravljenja se ne usude upustiti početnici u kuhinji. No da klasična kombinacija višanja, čokolade i fine kreme od slatkog vrhnja može biti pojednostavljena, a opet ukusna dokazuje recept za poznatu tortu koji ne zahtjeva čak ni paljenje pećnice!

PRAVI KOLAČ ZA SUBOTU: Brza Schwarzwald torta za koju vam ne treba pećnica
Sastojci:
500 g piškota
425 g višanja iz kompota
½ šalice džema od višanja
250 ml hladne kave
900 ml slatkog vrhnja za šlag
1 žlica šećera
1 čajna žlica ekstrakta od vanilije
5 dkg naribane čokolade za kuhanje
Priprema:
Višnje iz staklenke procijedite i sačuvajte sirup, potom u njega dodajte hladnu kavu i dobro izmiješajte. Procijeđene višnje nasjeckajte na sitne komadiće i pomiješajte ih s džemom u homogenu smjesu. U slatko vrhnje dodajte žlicu šećera i ekstrakt od vanilije te izradite u čvrsti šlag. Pripremite pladanj na koji ćete slagati sastojke i koji vam stane u hladnjak. Odvojite 6 piškota i svaku kratko umočite u mješavinu kave i sirupa, te je potom odložite na pladanj, isto napravite s ostalih pet piškota slažući ih jednu pored druge. Na piškote stavite mješavinu džema i višanja u tankom sloju potom dodajte istučeno slatko vrhnje i ponovite isti redosljed slaganja dok ne potrošite piškote s kojima ćete završiti desert. Tortu stavite u hladnjak na 3 sata, potom je premažite s ostatkom vrhnja i obilno pospite s naribanom čokoladom za kuhanje.

Recept je preuzet sa portala zadovoljna.hr
  • Autor: zadovoljna.hr
  • Foto: youtube
  • Objavljen: 30.11.2013 10:37
  • Posljednja izmjena: 30.11.2013 10:38
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.