Festival ponovo ima pet sekcija - "Okušavanje", koji obuhvaća filmski natjecateljski dio i retrospektivu u kojem će se za nagrade Veliku i Malu kamenicu, natjecati 40 dokumentarnih i igranih filmova, "Kinofokus" u koji spadaju predavanja i susreti, "Kinopokus" sa svojim edukacijskim radionicama; placa lokalnih, tradicijskih i ekoloških proizvoda zastupljena je u okviru sekcije "Kinolokus", dok sekcija "Nevigjeno" obuhvaća agro-arheološke biciklističke ture.
Festivala će otvoriti film "Slow Food Story" talijanskog redatelja Stefana Sarda. Priča je to o Carlu Petriniju, utemeljitelju najvećeg svjetskog pokreta za prava malih, tradicijskih proizvođača i očuvanja gastroraznolikosti.
Na festivalu će se, među ostalim, predstaviti pilot-projekt zaštite vinskog lokaliteta Ponikve, ESSEDRA projekt koji financira Europska Komisija. U sklopu programa gostovat će i istarski chef David Skoko te će biti predstavljena gastro - kultura Krapinsko - zagorske županije.
Uz organizatore na predstavljanju programa sudjelovali su zamjenik župana Davorko Obuljen, pročelnik Upravnog odjela za turizam, more i poduzetništvo Maro Kristić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Marijeta Hladilo.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.