Vinsko turistička prezentacija

Prezentacija Pelješca i Korčule u Klovićevim dvorima /FOTO/

Nakon brojnih prezentacija u DNŽ-i, Udruga Plavac mali i Pelješki vnski puti uzvanicima i gostima u galeriji Klovićevi dvori predstavili su vinsko turistička prezentacija Pelješca i najavili najveće vinsko događanje u Dalmaciji Dani otvorenih vrata početkom prosinca.

Autohtona vina ključan je čimbenik ovih eno-gastronomskih destinacija, a vinarstvo i maslinarstvo su oduvijek bila glavna zanimanja Korčule i Pelješca i dio svakodnevnice mnogih obitelji koje su pomogle očuvanju brojnih autohtonih sorti južne Dalmacije. Uz pelješke vinare gosti su mogli kušati i vrhunska vina korčulanskih vinara Grk i Pošip.

Upravo su autohtone sorte vina grk, rukatac, plavac mali i pošip, ključ opstanka ovih područja, istaknuo je Ivo Klaić, pročelnik za turizam, pomorstvo, poduzetništvo i energetiku Dubrovačko-neretvanske županije.

Hrvatski festival hrane i vina  u fokus stavlja županije kao cjelogodišnje eno-gastronomske destinacije i promiče tradiciju i bogatstvo domaćeg vinarstva i gastronomije, među kojima je enološko bogatstvo Korčule i Pelješca ključno za identitet i razvoj domaćeg turizma istaknula je direktorica Hrvatskog festivala hrane i vina, Đurđa Protić.

Osim u vrhunskim vinima, uzvanici su imali priliku uživati u autohtonim delicijama južnodalmatinske kuhinje kao što su kupus na tabak, slane gere, seljačke plitice, lešo škopčevina, kroštule, lumbliji i ostalo što su pripremili konoba Mate iz Pupnata na Korčuli.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: .
  • Objavljen: 18.10.2015 09:52
  • Posljednja izmjena: 18.10.2015 09:47

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.