Blagdanski običaji

PRIGODNI RECEPTI: Pohane okruglice od bakalara u sezamu

Običaji su običaji, pa tako ni Badnjak nije Badnjak bez bakalara. Njegova priprema je zahtjevnija jer se prije kuhanja treba omekšati. Najpoznatije su dvije varijante pripreme bakalara, na bijelo i na crveno. Može se slagati i kao složenac, pripremiti u kombinaciji s povrćem ili pak pirjati. Ovaj put donosimo drukčiji recept.

PRIGODNI RECEPTI: Pohane okruglice od bakalara u sezamu
Sastojci: 300 g Bakalara na bijelo, 2 jaja, brašno, krušne mrvice, sezamove sjemenke, ulje

Priprema: Od bakalara na bijelo žličicom napravite okruglice koje ćete prvo uvaljati u brašno, zatim jaja pa u mrvice. Ponovite postupak: uvaljajte u brašno, jaje i na kraju u sezamove sjemenke. Pržite u vrelom ulju. Ocijedite, osušite na kuhinjskom papiru te poslužite na listovima salate.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 18.12.2014 18:56
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.