'Pripitomite' vaš jelovnik uz - Divljač na dalmatinski način

Divljač na dalmatinski način stvorit će 'domaći' ugođaj bilo da je jedete u srcu Dalmacije, Istri, ili pak Slavoniji

'Pripitomite' vaš jelovnik uz - Divljač na dalmatinski način

Divljač na dalmatinski način stvorit će 'domaći' ugođaj bilo da je jedete u srcu Dalmacije, Istri, ili pak Slavoniji. Ključ pripreme kao i sa svakim jelom, ljubav i strpljenje...i naravno bilo koja divljač

Sastojci:

1(ili više) komad divljači
mast ili ulje za pečenje
sol i papar
Na svaki komad divljači:

3 žlice ulja
4 česna češnjaka
malo peršina
malo vode
1 limun

Priprema:

Divljač se očisti i peče u nešto masti ili ulja i soli. Kad je pečena, razreže se na na komade.

U posudu potom stavite(na svaki komad divljači), 3 žlice ulja, sitno isjeckana 4 česna češnjaka i nešto peršina.

Izrezano meso poredajte u sirovo ulje, dodajte sok u kojem se divljač pekla  te protresite posudu. Kuhajte na laganoj vatri i više puta dolijavajte pomalo vode. Prije posluživanja istisnite sok od jednog limuna, pirjajte sve skupa pola sata, dodajte malo papra i poslužite sa roščićima od krumpira. Dobar tek! (PortalOko)
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Gospari.hr
  • Objavljen: 22.01.2011 17:37
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.