U prvom dijelu tjedna posvuda će prevladavati sunčano vrijeme s malom, ponegdje prolaznom umjerenom naoblakom.
U drugom dijelu tjedna očekuje se oblačnije vrijeme uz mogućnost za kišu, no krajem tjedna trebala bi uslijediti ponovna stabilizacija. Nestabilnije vrijeme ipak neće donijeti neko jače zahlađenje, a postoji mogućnost da će u mnogim krajevima proći bez kiše.
U četvrtak će zapuhati slabo jugo i jugozapadnjak. Pritok vlage destabilizirat će atmosferu pa će biti sve više oblaka, mjestimice uz mogućnost za slabu prolaznu kišu. Krajem tjedna očekuje se ponovna stabilizacija vremena. S prolaskom poremećaja temperatura zraka na Jadranu neće se značajnije promijeniti, no u unutrašnjosti će one nevjerojatnije pasti za oko pet stupnjeva.
Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će tijekom cijelog tjedna uglavnom biti od 2 do 7, u gorju malo niža, a na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna posvuda će se kretati između 18 i 23 °C.
Zanimljivosti
Travanj je obično vremenski dosta nepredvidljiv mjesec u kojem su smjene sunca i oblaka česta pojava. Stoga su u narodu, osobito među poljoprivrednicima koje takvi uvjeti ometaju u poslu, uvriježene izreke koje naglašavaju njegovu ćudljivost. Evo nekih od njih:
- travanj ima devet vrsta vremena na dan
- koliko u godini ima dana – toliko u travnju ima vrimena
- cvitobob (travanj) je najgori misec za poljodjelce
- zmotan kak aprilsko vreme
- travanjsko vrijeme sedam puta na dan otjera ratare s polja.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.