Hamburger će koštati 250.000 eura

Prve kobasice iz epruvete na tržištu za šest mjeseci

Umjetno meso napravljeno u laboratoriju moći će se jesti za šest mjeseci. No, prvi hamburger će koštati više od 250.000 eura, piše Telegraph.

Prve kobasice iz epruvete na tržištu za šest mjeseci
Znanstvenici su koristili životinjske stanice kako bi napravili umjetno meso, bez uzgoja i klanja stoke. Proizvod, poznat kao "in vitro" meso, napravljen je od tisuću stanica koje se množe kako bi meso što više nalikovalo pravom životinjskom.

Nizozemski znanstvenici tvrde da će za samo šest mjeseci na tržište doći prva kobasica iz epruvete, a za godinu dana i prvi hamburger, čija bi cijena mogla dostići 250.000 eura. No, znanstvenici predviđaju da bi s vremenom proizvodnja “laboratorijskog mesa” pojeftinila i postala ekonomski isplativa.

Okus "laboratorijskog mesa" još uvijek je nepoznat jer stroga pravila u Nizozemskoj zabranjuju konzumiranje tkiva uzgojenog u laboratoriju.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Gospari.hr
  • Objavljen: 02.09.2011 14:44
  • Posljednja izmjena: 02.09.2011 14:45

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.