Omiljeni slatkiš

Razlika između tamne i bijele čokolade

Između tamne i bijele čokolade postoji jedna ključna razlika, a ta je da bijela čokolada uopće ne sadrži kakao za razliku od one tamne.

Razlika između tamne i bijele čokolade
Svaka čokolada, osim one bijele, dobiva se iz kakao maslaca, arome vanilije i sojina lecitina, koji služi kao emulgator. Pozitivan učinak čokolade, upravo je povezan sa sadržajem kakaa, jer što je njegov udio veći, čokolada više pogoduje održavanju našeg zdravlja.

Razlog za to su flavonoidi, antioksidansi koje kakao sadrži jer oni pomažu u prevenciji bolesti srca i krvih žila i moždanog udara.

Šećer je glavni sastojak bijele čokolade, a osim toga, ona sadrži i veći udio zasićenih masnih kiselina i kolesterola od one tamne.

Stoga, odaberite tamnu čokoladu sa što većim udjelom kakaa i čuvajte svoje zdravlje.

Izvorni članak možete naći ovdje.


  • Autor: cosmopolitan.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 08.10.2013 09:53
  • Posljednja izmjena: 08.10.2013 09:54

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.