NEŠTO NOVO

RECEPT DANA: Cheesecake s kavom

Iznenađenje u laganom i nježnom cheesecakeu svakako je aroma kave.

RECEPT  DANA: Cheesecake s kavom
Sastojci:
Maslac za premazivanje, žlica instant-kave, žlica vruće vode, 200 g keksa, 125 g maslaca, 200 g mliječne čokolade, 500 g krem sira, 400 g kondenziranog (gustog) mlijeka, 250 + 600 ml vrhnja i mrvice čokolade.
Priprema:
  1. Namažite kalup maslacem. Pomiješajte kavu i vodu, smrvite kekse te dodajte maslac i pomiješajte. Ulijte smjesu u kalup i stavite u hladnjak na pola sata.
  2. Otopite čokoladu i pustite sa strane pet minuta. Pomiješajte krem-sir, kondenzirano mlijeko i vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte čokoladu i kavu te sve dobro pomiješajte.
  3. Kad izvadite, pustite da se opusti 20 minuta. Dodatno vrhnje istucite, njime premažite tortu i pospite mrvicama čokolade.

Dobar tek!
  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 05.08.2013 09:22
  • Posljednja izmjena: 05.08.2013 09:23
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.