Sastojci za kremšnite:
- 1,3 litre mlijeka
- 1 maslac
- 6 žlica oštrog brašna
- 6 jaja
- 18 žlica šećera (bijelog ili smeđeg)
- 2 pudinga od vanilije
- 1 do 2 vrhnja za šlag
- 2 kore za kremšnite
Priprema:
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka i od bjelanjaka istucite snijeg.
2. Polovicu mlijeka (od prilike) ulijte u posudu za miksanje te u nju dodajte žumanjke, šećer, brašno i puding te sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu bez grudica.
3. Drugu polovicu mlijeka stavite u lonac te u njega dodajte maslac. Zagrijte na vatri dok mlijeko gotovo ne zavrije, odnosno dok se maslac potpuno ne otopi te maknite s vatre.
4. Prvu smjesu prelijte u drugu (u mlijeko i maslac) te miješajte dok se sve ne poveže i zgusne.
5. Na kraju, u lonac dodajte i istučene bjelanjke te s mikserom na najslabijoj brzini sve dobro izmiksajte dok se smjesa ne poveže.
6. Prvu koru stavite u duboku tepsiju te na nju prelijte dobivenu smjesu te je izravnajte kuhačom.
7. Istucite šlag i razmažite ga po smjesi te sve prekrijte drugom korom.
Savjet:
- Kako biste si olakšali rezanje kremšnita gornju koru prvo izrežite na kocke te tek onda kocke poslažite po kremšnitama.
- Kremšnite su vrlo ukusne i bez šlaga te ako niste ljubitelj istog možete ga i preskočiti.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.