Sastojci: 800 gr do 1 kg mljevenog mesa
1 do 2 jaja
mljevena crvena paprika
sol
papar
1 češanj bijelog luka
malo peršina
4 žlice krušnih mrvica
Punjenje za rolat: 250 gr gljiva (preporuka koristiti šampinjone)
2 manje mrkve
1 poriluk
1 crveni luk
2 češnja bijelog luka
peršin
čaša bijelog vina (opcija)
Priprema:Od mljevenog mesa, 1 do 2 jaja, crvene paprike, soli, papra, sitno nasjeckanog bijelog luka, peršina i krušnih mrvica napravite kompaktnu smjesu koju stavite pola sata u hladnjak.
Na malo maslinova ulja prodinstajte sitno nasjeckani crveni luk i na kolutove nasjeckani poriluk. Kad to sve lagano splasne dodajte sitno nasjeckanu mrkvu i šampinjone, nasjeckani bijeli luk i peršin. Dodajte sol, papar , zalijte vinom i neka se sve to dinsta otprilike petnestak minuta dok sva tekućina ne ispari.
Meso za rolat rukom utapkajte na alu foliju, s tim da pazite da ne bude pretanko jer će se rolat raspasti. Rasporedite punjenje od gljiva i mrkve (ako vidite da ima ipak malo tekućine slobodno dodajte jednu šnitu kruha upije višak). Zamotajte rolat i stavite ga u pleh za pečenje. Sa strane stavite krumpir izrezan na šnite, crveni luk, papriku, posolite i popaprite, začinite sa uljem i malo vode (ne previše da voda ne bi došla do rolata).
Pecite na 200˚C oko sat vremena. U toku pečenja krumpire nekoliko puta promiješajte, a rolat nakon 40 minuta pečenja oslobodite od folije da se cijeli lijepo zapeče.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.