Glavno jelo

RECEPT DANA - Rolada od mesa s gljivama

U pripremi mesnih rolada, kreativnosti zaista nema granica. Mesnu roladu možete puniti prema Vašim željama, a u ovom receptu je punjena sa gljivama i povrćem. Uz dodatak pečenog krumpira rezultat je jako ukusan obrok.

RECEPT DANA -  Rolada od mesa s gljivama
Sastojci:
    800 gr do 1 kg mljevenog mesa
    1 do 2 jaja
    mljevena crvena paprika
    sol
    papar
    1 češanj bijelog luka
    malo peršina
    4 žlice krušnih mrvica

Punjenje za rolat:
    250 gr gljiva (preporuka koristiti šampinjone)
    2 manje mrkve
    1 poriluk
    1 crveni luk
    2 češnja bijelog luka
    peršin
    čaša bijelog vina (opcija)

Priprema:
Od mljevenog mesa, 1 do 2 jaja, crvene paprike, soli, papra, sitno nasjeckanog bijelog luka, peršina i krušnih mrvica napravite kompaktnu smjesu koju stavite pola sata u hladnjak.
Na malo maslinova ulja prodinstajte sitno nasjeckani crveni luk i na kolutove nasjeckani poriluk. Kad to sve lagano splasne dodajte sitno nasjeckanu mrkvu i šampinjone, nasjeckani bijeli luk i peršin. Dodajte sol, papar , zalijte vinom i neka se sve to dinsta otprilike petnestak minuta dok sva tekućina ne ispari.
Meso za rolat rukom utapkajte na alu foliju, s tim da pazite da ne bude pretanko jer će se rolat raspasti. Rasporedite punjenje od gljiva i mrkve (ako vidite da ima ipak malo tekućine slobodno dodajte jednu šnitu kruha upije višak). Zamotajte rolat i stavite ga u pleh za pečenje. Sa strane stavite krumpir izrezan na šnite, crveni luk, papriku, posolite i popaprite, začinite sa uljem i malo vode (ne previše da voda ne bi došla do rolata).
Pecite na 200˚C oko sat vremena. U toku pečenja krumpire nekoliko puta promiješajte, a rolat nakon 40 minuta pečenja oslobodite od folije da se cijeli lijepo zapeče.
  • Autor: recepti-svijeta.com
  • Foto: recepti-svijeta.com
  • Objavljen: 24.04.2013 13:33
  • Posljednja izmjena: 23.04.2013 23:34
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.