Sastojci:
275 ml punomasnog mlijeka od kokosa
350 ml svježeg vrhnja
2 jaja
2 žumanjka
5 ml / 1 žličica vanilija ekstrakta
100 g šećera
sol
Za garniranje:
50 g kokosovog brašna, poprženo dok ne dobije zlatno smeđu boju
grančica metvice
Priprema: Na srednje jakoj vatri lagano kuhajte mlijeko od kokosa i vrhnje 5 minuta. Istucite zajedno jaja, žumanjke, vaniliju, šećer i sol.
Duboku zdjelu stavite u veću s kipućim vodom. U duboku zdjelu ulijte smjesu s jajima i polako dodavajte toplu mješavinu mlijeka od kokosa i vrhnja. Miješajući kuhajte na pari dovoljno dugo da smjesa zgusne toliko da ne pada sa žlice. Maknite sa vatre. Dok se smjesa hladi, povremeno promiješajte.
Kada se dovoljno ohladi, stavite u zamrzivač na 1 sat. Izvadite iz zamrzivača, smiksajte dok ne postane kremasto i vratite u zamrzivač dok ne očvrsne.
Poslužite u zdjelicama, posuto prženim kokosovim brašnom i grančicom metvice.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.