Ukusno i fino

RECEPT DANA - Cannelloni s povrćem i pršutom

Popularne šuplje valjke od tjestenine napunite sočnom kombinacijom špinata i različite vrste sireva

RECEPT DANA - Cannelloni s povrćem i pršutom

Osnovni podaci

Broj porcija: 4

Trajanje pripreme: 40 min

Vrsta jela: jela s tjesteninom

Glavni sastojci: špinat, pršut, sir

Način pripreme: blanširanje, kuhanje, u pećnici

Slijed: glavno jelo

Zemlja porijekla: Italija

Sastojci


150 g brašna
150 g pšenične krupice
jaja
sol
500 g svježeg špinata
100 g pršuta
125 g mozzarelle
150 g ricotte
2 češnja češnjaka
1 žlica origana
papar
maslac za kalup
žumanjce
50 g sira pecorino
5 žlica maslinova ulja

80 ml gotovog bešamel umaka

Priprema

  1. Od brašna, pšenične krupice, jaja, 100 ml mlake vode i prstohvata soli umijesite glatko tijesto. Neka pokriveno odstoji 30 minuta.
  2. Špinat očistite, operite i kratko blanširajte. Pršut narežite na trakice, a mozzarellu na kockice. Pomiješajte sastojke s ricottom, zgnječenim češnjevima češnjaka, nasjeckanim origanom, solju i paprom.
  3. Razvaljajte tijesto na debljinu oko 2 mm pa iz njega izrežite 20 kvadrata stranica dužine 10 cm. Skuhajte ih u posoljenoj kipućoj vodi i ocijedite. Zatim po njima rasporedite nadjev, smotajte ih i složite u namašćenu posudu za nabujak s mjestom spoja tijesta okrenutim prema dolje. Zagrijte pećnicu na 250 ºC (pećnicu s ventilatorom 220 ºC).
  4. Pomiješajte žumanjce s ribanim pecorino sirom, maslinovim uljem i bešamel umakom. Tom smjesom prelijte cannelone pa sve začinite solju i paprom. Pecite u pećnici oko 20 minuta.
  • Autor: Gastro.hr
  • Foto: Gastro.hr
  • Objavljen: 27.03.2013 13:19
  • Posljednja izmjena: 27.03.2013 13:17
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.