Čokoladnu kuglu Mirjana Špoljar punila je kremom od Baileys likera i prelila umakom od likera s dodatkom slatkog vrhnja. Recept je dovoljan za 10 ljudi te vam predlažemo da društvo iznenadite ovim bombastičnim desertom.
Za čokoladnu kuglu:
300 g crne čokolade (80%)
Silikonski kalup u obliku kugle premažemo rastopljenom čokoladom koju smo temperirali, smrznemo kalupe da čokolada bude čvrsta te punimo kremom od Baileysa
.
Baileys krema:
0.5 dcl slatkog vrhnja
800 g bijele čokolade
150 g maslaca (razrađenog)
1 dcl Baileys likera
3 dcl tučenog slatkog vrhnja - šlag
Slatko vrhnje ugrijemo do točke vrenja, prelijemo preko čokolade, miješamo da smjesa postane glatka te u dodamo maslac, tučeno slatko vrhnje i liker Baileys. Punimo kugle kremom te ih ponovno smrznemo. Smrznute ih skidamo sa silikona te ih spajamo u dvije polovice.
Umak od Baileysa:
3 dcl slatkog vrhnja
100 g smeđeg šećera
1 dcl Baileys likera
Šećer rastopimo u karamel, dodamo slatko vrhnje te pustimo da reducira. Dodamo liker, ohladimo.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.