Osnovni podaciBroj porcija: 4
Trajanje pripreme: 45 min
Vrsta jela: tortilje
Glavni sastojak: piletina, povrće
Način pripreme: pirjanje
Slijed: glavno jelo
Sastojci350 g pilećih prsa bez kosti, narezati na trakice
2 režnja češnjaka, sitno nasjeckati
1 žlica svježeg soka limete
2 žličice maslinovog ulja
1/2 žličice čilija u prahu ili ¼ žličice tabasca
1 srednji luk, tanko narezati
1 veća rajčica, narezati na kockice
1 crvena i zelena paprika, narezati na kockice ili tanke trake
½ šalice konzerviranog ili smrznutog kukuruza
1 šalica smrznutih mahuna
½ žličice soli
¼ žličice mljevenog crnog papra
4 kukuruzne tortilje
4 žlice kupovnog salsa umaka
3 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
4 žličice jogurta
PripremaZagrijati pećnicu na 200˚C.
U zdjeli pomiješati piletinu s češnjakom, jednom žličicom ulja i čilijem pa ostaviti 20 minuta da se marinira.
U dubljoj tavi pirjati luk na žličici ulja pa dodati piletinu s marinadom. Kada piletina dobije boju umiješati rajčicu i ostalo povrće, posoliti i popapriti. Pirjati još 15- 20 minuta dok piletina bude potpuno pečena a povrće omekša. Pred kraj umiješati dvije žlice salse i dvije žlice korijandera.
U međuvremenu tortilje zamotati u foliju i grijati 10 minuta u zagrijanoj pećnici.
Smjesu piletine i povrća ravnomjerno rasporediti po toplim tortiljama pa zamotati. Servirati uz preostalu salsu, jogurt i korijander.