Ukusno i fino

RECEPT DANA: Pastrva na engleski način

Priprema

RECEPT DANA:  Pastrva na  engleski način
- Pastrve očistite, operite i posušite papirnim ubrusom pa malo posolite. U limunovu soku razmutite Vegetu pa tom mješavinom dobro natrljajte ribe iznutra i izvana.

- Posložite ih u vatrostalnu zdjelu namazanu maslacem, podlijte s 50 ml vode te pospite nasjeckanim vlascem. Pecite pokriveno aluminijskom folijom u pećnici zagrijanoj na temperaturi od 180-200°C oko 20-25 minuta.

- U međuvremenu na preostalom maslacu kratko popecite krušne mrvice pa ih prelijte preko već skoro pečene ribe.

- Vratite u pećnicu i još kratko zapecite.

Posluživanje

Pastrvu pospite nasjeckanim peršinom, ukrasite limunom i poslužite s kuhanim krumpirom.

Savjet

Po želji, uz preljev od maslaca i mrvica možete dodati i izmiješano kiselo vrhnje pa sve još kratko zapeći u pećnici. Time ćete dodatno obogatiti ovo ionako ukusno i zanimljivo jelo.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: .
  • Objavljen: 24.03.2013 10:56
  • Posljednja izmjena: 24.03.2013 10:57

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.