Novo i ukusno

RECEPT DANA: Piletina na marokanski način

Neobična kombinacija začina otkriva sasvim novu dimenziju piletine

RECEPT DANA:  Piletina na marokanski način
Sastojci:
2 pileća batka i zabatka
10 cherry rajčica
2dl pirea od rajčica
1 konzerva slanutka
1 tikvica izrezana na deblje ploške
1 veći ljubičasti luk
4 režnja češnjaka
½ sitno nasjeckane chilli papričice
Sol, maslinovo ulje
½ žličice muškatnog oraščića
¼ žličice mljevenog cimeta
½ žličice mljevenog kima
½ žličice đumbira u prahu
½ žličice mljevenog korijandera
Svježe mljeveni papar

Priprema:    
Piletinu marinirajte u maslinovom ulju, soli i papru, možete dodati i malo ostalih začina da dobijete intenzivniji okus. Ostatak začina pomiješajte zajedno u zdjelici.
    Na tavi popržite kratko piletinu sa svih strana. Izvadite, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk, dodajte češnjak narezan na ploškice i mješavinu začina, kratko popržite i dodajte pire od rajčice, cherry rajčice, slanutak, chilli papričicu, posolite i popaprite i dobro promiješajte.
    U posudu za pečenje u pećnici s poklopcem dodajte malo maslinovog ulja, piletinu, tikvice i sastojke iz tave. Dodajte vode tek toliko da svi sastojci budu pokriveni, poklopite i stavite u pećnicu.
    Pećnicu zagrijte na 160°, prvih 30 min pecite na 160°C, nakon toga otklopite posudu i pecite otklopljeno još 35-40 min na 180°C.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 15.11.2013 08:09
  • Posljednja izmjena: 15.11.2013 08:05
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.