Sastojci: 2 pileća batka i zabatka
10 cherry rajčica
2dl pirea od rajčica
1 konzerva slanutka
1 tikvica izrezana na deblje ploške
1 veći ljubičasti luk
4 režnja češnjaka
½ sitno nasjeckane chilli papričice
Sol, maslinovo ulje
½ žličice muškatnog oraščića
¼ žličice mljevenog cimeta
½ žličice mljevenog kima
½ žličice đumbira u prahu
½ žličice mljevenog korijandera
Svježe mljeveni papar
Priprema: Piletinu marinirajte u maslinovom ulju, soli i papru, možete dodati i malo ostalih začina da dobijete intenzivniji okus. Ostatak začina pomiješajte zajedno u zdjelici.
Na tavi popržite kratko piletinu sa svih strana. Izvadite, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk, dodajte češnjak narezan na ploškice i mješavinu začina, kratko popržite i dodajte pire od rajčice, cherry rajčice, slanutak, chilli papričicu, posolite i popaprite i dobro promiješajte.
U posudu za pečenje u pećnici s poklopcem dodajte malo maslinovog ulja, piletinu, tikvice i sastojke iz tave. Dodajte vode tek toliko da svi sastojci budu pokriveni, poklopite i stavite u pećnicu.
Pećnicu zagrijte na 160°, prvih 30 min pecite na 160°C, nakon toga otklopite posudu i pecite otklopljeno još 35-40 min na 180°C.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.