Zasladite si dan

RECEPT DANA - Pita s čokoladom i malinama

Jednostavan čokoladan desert kojim ćete zasladiti svačiji apetit.

RECEPT DANA - Pita s čokoladom i malinama
Osnovni podaci

Broj porcija: 8
Trajanje pripreme: 30 min
Vrsta jela: pita
Glavni sastojak: čokolada
Način pripreme: pečenje
Slijed: desert

Sastojci

Tijesto:
300 g zdrobljenih keksa od vanilije
150 g mljevenih badema
250 g rastopljenog maslaca
Čokoladna krema:
6 velikih žumanjaka
150 g šećera
50 g glatkoga pšeničnog brašna
600 ml mlijeka
200 g krupno narezane tamne čokolade
Nadjev:
300 g svježih malina
60 g džema od marelica

Priprema

Tijesto:
  1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a kalup za pečenje premažite maslacem.
  2. Pomiješajte mrvice keksa, bademe i maslac tako da se sve poveže. Pritisnite uz dno i rubove kalupa za pite promjera 28 cm, s pomičnim dnom.
  3. Pecite 5-10 minutaStavite te stavite na jedan sat u hladnjak da se stvrdne.
Čokoladna krema:
Najvećom brzinom miksajte žumanjke i 50 g šećera dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta. Dodajte brašno i miksajte sporije.
  1. Na umjerenoj vatri zagrijavajte mlijeko s preostalih 100 g šećera dok ne proključa.
  2. Neprestano miješajući, postupno ulijevajte vruće mlijeko u smjesu s jajima. Vratite smjesu u lonac i pustite da ključa na laganoj vatri 2 minute.
  3. Stavite čokoladu u posudu i zalijte je vrućom smjesom.
  4. Miješajte dok se čokolada ne rastopi. Prekrijte i pustite da se ohladi.
  5. Čokoladnu kremu nanesite na ohlađeno ispečeno tijesto i stavie u hladnjak 2 sata.
Nadjev:
  1. Po kremi dekorativno složite maline.
  2. Ako želite, zagrijte džem od marelice da se rastopi. Prelijte ga preko malina.


  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 28.03.2013 12:04
  • Posljednja izmjena: 28.03.2013 11:58

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.