Osnovni podaciBroj porcija: 25 pralina
Trajanje pripreme: 60 minuta (bez hlađenja)
Vrsta jela: slastica
Glavni sastojak: čokolada, bademi
Način pripreme: kuhanje, hladna priprema
Slijed: desert
Energetska vrijednost: 3774 kcal
SastojciZa praline:
125 g maslaca
2 vrhom punom žlice šećera u prahu
250 g gotove polugorke čokoladne glazure ili čokolade za kuhanje
5 žlica likera od badema
75 g prženih badema, narezanih na štapiće
Za preljev150 g gotove mliječne čokoladne glazure
30 g naribane bijele čokolade
PripremaZa smjesu za praline mikserom (nastavcima za tučenje) pjenasto izmiješajte maslac i šećer u prahu na najvećoj brzini.
Gotovu čokoladnu glazuru nasjeckajte i otopite u lončiću u vodenoj kupelji na slaboj vatri u glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi (glazura treba biti tekuća, ali ne previše topla).
Liker od badema i čokoladnu glazuru umiješajte u smjesu s maslacem. Smjesu stavite u štrcaljku (s okruglastim otvorom) i na pergament papir ili u papirnate košarice istisnite hrpice.
U svaku hrpicu utisnite nekoliko narezanih badema i praline stavite u hladnjak da se ohlade.
Za preljev, nasjeckajte gotovu mliječnu čokoladnu glazuru i otopite je u lončiću u vodenoj kupelji na slaboj vatri u glatku smjesu. Time premažite praline i pospite naribanom bijelom čokoladom.
Praline s narezanim bademima stavite u ukrasnu limenu posudu i darujte dragoj osobi!
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.