Čokoladno zadovoljstvo

RECEPT DANA - Praline s bademima

Hrskavo iznenađenje u omiljenim čokoladnim bombončićima čine ove slatkiše neodoljivima.

RECEPT DANA - Praline s bademima
Osnovni podaci

Broj porcija: 25 pralina
Trajanje pripreme: 60 minuta (bez hlađenja)
Vrsta jela: slastica
Glavni sastojak: čokolada, bademi
Način pripreme: kuhanje, hladna priprema
Slijed: desert
Energetska vrijednost: 3774 kcal

Sastojci

Za praline:
125 g maslaca
2 vrhom punom žlice šećera u prahu
250 g gotove polugorke čokoladne glazure ili čokolade za kuhanje
5 žlica likera od badema
75 g prženih badema, narezanih na štapiće

Za preljev

150 g gotove mliječne čokoladne glazure
30 g naribane bijele čokolade

Priprema

Za smjesu za praline mikserom (nastavcima za tučenje) pjenasto izmiješajte maslac i šećer u prahu na najvećoj brzini.
Gotovu čokoladnu glazuru nasjeckajte i otopite u lončiću u vodenoj kupelji na slaboj vatri u glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi (glazura treba biti tekuća, ali ne previše topla).
Liker od badema i čokoladnu glazuru umiješajte u smjesu s maslacem. Smjesu stavite u štrcaljku (s okruglastim otvorom) i na pergament papir ili u papirnate košarice istisnite hrpice.
U svaku hrpicu utisnite nekoliko narezanih badema i praline stavite u hladnjak da se ohlade.
Za preljev, nasjeckajte gotovu mliječnu čokoladnu glazuru i otopite je u lončiću u vodenoj kupelji na slaboj vatri u glatku smjesu. Time premažite praline i pospite naribanom bijelom čokoladom.
Praline s narezanim bademima stavite u ukrasnu limenu posudu i darujte dragoj osobi!



  • Autor: Gastro.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 17.04.2013 12:33
  • Posljednja izmjena: 17.04.2013 12:34

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.