Zdravo jelo

RECEPT DANA - Talijansko zapečeno povrće

Zapečeno povrće poslužite uz baguette i talijansko vino Chianti.

RECEPT DANA - Talijansko zapečeno povrće
Osnovni podaci

Broj porcija: 4
Trajanje pripreme: do 45 min
Vrsta jela: složenac
Glavni sastojak: paprika
Način pripreme: u pećnici
Slijed: predjelo
Način prehrane: vegetarijanska
Osobitost: zdravo

Sastojci

2 žute paprike
2 crvene paprike
4 srednje velike tikvice
1 režanj češnjaka
1 svežnjić bosiljka
200g mozzarelle
4 žlice crnih maslina bez koštica
6 žlice ulja od soje 

Priprema

Uzdužno prerežite paprike na pola, očistite od peteljki i sjemenki i položite na suhi lim za pečenje.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C (plinska pećnica na 5) dok kožica ne potamni.
Nakratko pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom. Ogulite kožicu i narežite paprike na trakice.
Operite tikvice, odrežite krajeve i narežite na ploške. Češnjak nasjeckajte. Operite i osušite bosiljak, nasjeckajte listiće. Narežite mozzarellu na kriške.
Lagano nauljite posudu za pečenje, dodajte papriku, mozzarellu, tikvice i crne masline. Posolite i popaprite. Pomiješajte ulje sa češnjakom i bosiljkom i mješavinom prelijte povrće. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C (plinska pećnica na 3-4) 25-30 minuta.
  • Autor: Gastro.hr
  • Foto: Gastro.hr
  • Objavljen: 10.04.2013 12:43

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.