Osnovni podaciBroj porcija: 4
Trajanje pripreme: do 45 min
Vrsta jela: složenac
Glavni sastojak: paprika
Način pripreme: u pećnici
Slijed: predjelo
Način prehrane: vegetarijanska
Osobitost: zdravo
Sastojci2 žute paprike
2 crvene paprike
4 srednje velike tikvice
1 režanj češnjaka
1 svežnjić bosiljka
200g mozzarelle
4 žlice crnih maslina bez koštica
6 žlice ulja od soje
PripremaUzdužno prerežite paprike na pola, očistite od peteljki i sjemenki i položite na suhi lim za pečenje.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C (plinska pećnica na 5) dok kožica ne potamni.
Nakratko pokrijte vlažnom kuhinjskom krpom. Ogulite kožicu i narežite paprike na trakice.
Operite tikvice, odrežite krajeve i narežite na ploške. Češnjak nasjeckajte. Operite i osušite bosiljak, nasjeckajte listiće. Narežite mozzarellu na kriške.
Lagano nauljite posudu za pečenje, dodajte papriku, mozzarellu, tikvice i crne masline. Posolite i popaprite. Pomiješajte ulje sa češnjakom i bosiljkom i mješavinom prelijte povrće. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C (plinska pećnica na 3-4) 25-30 minuta.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.