Sastojci:Za tijesto - 1,5 šalica oštrog pšeničnog brašna
- 1 šalica maslaca
- 1/3 šalice hladne vode
- 1 žličica šećera
- ½ žličice soli
Za nadjev- 700 g bundeve (Hokaido)
- 3 jaja
- 1 šalica smeđeg šećera
- 1 čajna žličica mljevenog cimeta
- 1 čajna žlica mljevenih klinčića
- ½ čajne žličice svježe naribanog đumbira ( ili đumbira u prahu)
- Prstohvat muškatnog oraščića
- Prstohvat soli
- 250 ml mlijeka
Tijesto za pitu pripremite na način da u zdjeli pomoću štapnog miksera pomiješate brašno, šećer, sol i maslac. Zatim polako dolijevajte vodu i miješajte na najmanjoj brzini miksera sve dok se smjesa ne počne grudati i poprimi izgled krušnih mrvica. Dobiveno tijesto možete malo posipati brašnom kako bi lakše rukama oblikovali kuglu i zamotali je u prozirnu foliju. Tijesto zatim stavite u hladnjak na cca 30 minuta kako bi odstajalo.
Za to vrijeme ogulite i očistite bundevu te ju narežite na kockice. Kockice bundeve zatim kuhajte u tek malo vode (dovoljno da prekrije bundevu) dok ne omekšaju. Druga mogućnost je da se bundeva nareže na polovice i peče u pećnici na 175°C dok ne omekša (cca 1h). Omekšanu bundevu zatim dobro ocijedite, usitnite i stavite u zdjelu.
Dodajte šećer, cimet, klinčić, đumbir, muškatni oraščić i sol. U posebnoj zdjeli istucite jaja, dodajte ih smjesi bundeve i začina. Dobro promiješajte te polako dolijevajte mlijeko miješajući cijelo vrijeme.
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto (debljine cca 0,5 cm) te ga prebacite u lim za pečenje i oblikujte prema njemu. Tijesto po dnu izbodite vilicom i prelijte pripremljenim nadjevom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 10 minuta, a zatim temperaturu smanjite na 180°C i pecite još 40-ak minuta.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.