Sastojci:300 g riže
mali crveni luk
100 g teleće žlijezde
100 g kuhane šunke
100 g pancete
100 g purećih jetrica
40 g suhih gljiva
100 g svježa graška u zrnu
crni tartuf (po želji)
bijelo suho vino
juha od povrća
ribani parmezan
30 g maslaca
maslinovo ulje
Opis:Namočite grah i gljive. Očistite grašak. Očistite jetra, prokuhajte žlijezde odstranite kožicu i nasjeckajte.
Narežite luk i lagano pirjajte na 30 g maslaca i 3 - 4 žlice ulja. Narežite pa pirjajte jetrica, žlijezde, pancetu i šunku. Ulijte pola čaše vina, dodajte ocijeđene gljive, sol i papar te sve lagano kuhajte miješajući (10 minuta).
Dodajte rižu i propirjajte miješajući, stavite grašak, a volite li i očišćeni te usitnjeni tartuf. Promiješajte.
U rižoto ulijte kutlaču juhe koju ćete ovako prirediti tako da skuhate u vodi mrkvu, luk, celer, 2 rajčice, 2 lovorova lista, malo soli i papar u zrnu. Kuhajte rižoto, pomalo dolijevajući juhu kako riža upija tekućinu.
Nakon 20 minuta skinite posudu s vatre, pospite rižu parmezanom i promiješajte. Ohladite i poslužite.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.