Sastojci:(za 4-6 osobe)
1 kg ribe (orada, brancin, škarpina)
500 g sitne ribe za brodet
3 protisnuta režnja češnjaka
150 g luka
1 pakiranje sjeckane rajčice (390 g)
1-2 žlice nasjeckanog peršina
lovorov list
prstohvat komorača
1 žličice šafrana
malo narezane narančine korice
6 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
sol, papar
200 ml bijelog vina
Opis:Ribu očistite, operite i narežite na veće komade.
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte češnjak, sjeckanu rajčicu, narančinu koricu, Vegetu, lovorov list, šafran, komorač i zalijte s malo vode. Kad umak zakipi, dodajte ribu i vode toliko da ribu ne prekrijete u potpunosti. Kuhajte na laganoj vatri poklopljeno oko 1 sat. Potkraj kuhanja ulijte vino, pospite peršinom, po potrebi posolite i popaprite.
Poslužite s kuhanom palentom.
Savjet: Vode dodajte toliko da brodet bude dobre gustoće.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.