Ukusno i fino

RECEPT DANA: Brodet s rajčicom

Specijalitet mediteranske kuhinje.

RECEPT DANA: Brodet s rajčicom
Sastojci:
(za 4-6 osobe)
1 kg ribe (orada, brancin, škarpina)
500 g sitne ribe za brodet
3 protisnuta režnja češnjaka
150 g luka
1 pakiranje sjeckane rajčice (390 g)
1-2 žlice nasjeckanog peršina
lovorov list
prstohvat komorača
1 žličice šafrana
malo narezane narančine korice
6 žlica maslinova ulja
2 žličice Vegete
sol, papar
200 ml bijelog vina

Opis:
Ribu očistite, operite i narežite na veće komade.
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte češnjak, sjeckanu rajčicu, narančinu koricu, Vegetu, lovorov list, šafran, komorač i zalijte s malo vode. Kad umak zakipi, dodajte ribu i vode toliko da ribu ne prekrijete u potpunosti. Kuhajte na laganoj vatri poklopljeno oko 1 sat. Potkraj kuhanja ulijte vino, pospite peršinom, po potrebi posolite i popaprite.
Poslužite s kuhanom palentom.
Savjet: Vode dodajte toliko da brodet bude dobre gustoće.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 21.08.2013 08:41
  • Posljednja izmjena: 21.08.2013 08:42

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.