GASTRONOMIJA

RECEPT DANA: Cheesecake s kavom

Iznenađenje u laganom i nježnom cheesecakeu svakako je aroma kave

RECEPT DANA: Cheesecake s kavom
Sastojci:
maslac
za premazivanje
žlica instant-kave
žlica vruće vode
200 g keksa
125 g maslaca
200 g mliječne čokolade
500 g krem sira
400 g kondenziranog (gustog) mlijeka
250 + 600 ml vrhnja
mrvice čokolade
Priprema:
  1. Namažite kalup maslacem. Pomiješajte kavu i vodu, smrvite kekse te dodajte maslac i pomiješajte. Ulijte smjesu u kalup i stavite u hladnjak na pola sata.
  2. Otopite čokoladu i pustite sa strane pet minuta. Pomiješajte krem-sir, kondenzirano mlijeko i vrhnje dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte čokoladu i kavu te sve dobro pomiješajte.
  3. Kad izvadite, pustite da se opusti 20 minuta. Dodatno vrhnje istucite, njime premažite tortu i pospite mrvicama čokolade.

Recept je preuzet iz magazina za uživanje u hrani Skuhatćute koji svake subote možete kupiti na kioscima kao dodatak dnevnim novinama 24sata.

  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 26.07.2013 09:44
  • Posljednja izmjena: 26.07.2013 09:41
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.