Mljac

RECEPT DANA: Cobbler s breskvama i malinama

Osim što je neodoljivo ukusan, Cobbler svoju popularnost može zahvaliti i super-jednostavnoj i brzoj pripremi. Tijesto je mekano i sočno a na vrhu lagano hrskavo. Slično je onome za drobljenac, ali ipak malo kompaktnije. Može se pripremati sa samo jednom vrstom voća, ali i kombinirati više različitog.

RECEPT DANA: Cobbler s breskvama i malinama
Za potpuni užitak poslužite ga toplog, uz kuglicu sladoleda od vanilije

Sastojci:

- 700 g bresaka
- 200 g malina
- 4 žlice šećera
- 1 limun (sok i korica)
- ¼ žličice mljevenog cimeta
- 1 žličica gustina
- 1 puna žličica maslaca

Tijesto:

- 200 g brašna
- ½ žličice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 50 g šećera
- limunova korica
- 100 g maslaca
- 6 žlica slatkog vrhnja
- 1 žlica slatkog vrhnja (namažite na tijesto koje ste stavili preko pečenoga voća)
- 1 žličica šećera

Priprema:

1. Operite i ogulite breskve, uklonite koštice i breskve narežite na manje komade. Stavite ih u zdjelu, dodajte gustin, šećer, cimet, limunov sok i naribanu koricu pa dobro promiješajte. Dodajte maline i komadiće maslaca, nježno izmiješajte i prebacite sve u vatrostalnu posudu.
2. Stavite u ugrijanu pećnicu i pecite 15 minuta na 200°C.
3. Pripremite tijesto – brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte sol, šećer i limunovu koricu pa u to utrljajte komadiće hladnog maslaca. Na kraju smjesi dodajte slatko vrhnje. Tijesto podijelite na 6 podjednakih loptica, i svaku lagano rukama formirajte u tanje diskove (pogačice).
4. Izvadite voće iz pećnice pa po vrućem voću rasporedite tijesto, premažite tijesto slatkim vrhnjem i pospite šećerom.
5. Vratite u pećnicu i pecite još tridesetak minuta, odnosno dok tijesto ne poprimi finu zlatnosmeđu boju.
  • Autor: http://www.gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 10.07.2013 09:49
  • Posljednja izmjena: 10.07.2013 09:50

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.