Sastojci: 700 g bresaka, 200 g malina, 4 žlice šećera, 1 limun (sok i korica), ¼ žličice mljevenog cimeta, 1 žličica gustina, 1 puna žličica maslaca; Tijesto: 200 g brašna, ½ žličice praška za pecivo prstohvat soli, 50 g šećera
limunova korica, 100 g maslaca, 6 žlica slatkog vrhnja, 1 žlica slatkog vrhnja (namažite na tijesto koje ste stavili preko pečenoga voća), 1 žličica šećera.
Priprema: Operite i ogulite breskve, uklonite koštice i breskve narežite na manje komade. Stavite ih u zdjelu, dodajte gustin, šećer, cimet, limunov sok i naribanu koricu pa dobro promiješajte. Dodajte maline i komadiće maslaca, nježno izmiješajte i prebacite sve u vatrostalnu posudu. Stavite u ugrijanu pećnicu i pecite 15 minuta na 200°C.
Pripremite tijesto – brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte sol, šećer i limunovu koricu pa u to utrljajte komadiće hladnog maslaca. Na kraju smjesi dodajte slatko vrhnje. Tijesto podijelite na 6 podjednakih loptica, i svaku lagano rukama formirajte u tanje diskove (pogačice).
Izvadite voće iz pećnice pa po vrućem voću rasporedite tijesto, premažite tijesto slatkim vrhnjem i pospite šećerom.
Vratite u pećnicu i pecite još tridesetak minuta, odnosno dok tijesto ne poprimi finu zlatnosmeđu boju.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.