NEODOLJIVA SLASTICA

RECEPT DANA: Cobbler s breskvama i malinama

Neodoljiva slastica koja je vrlo slična dobljencu, jednostavna i brza za pripremu te iznimno popularna u Americi i Velikoj Britaniji

RECEPT DANA: Cobbler s breskvama i malinama
Sastojci: 700 g bresaka, 200 g malina, 4 žlice šećera, 1 limun (sok i korica), ¼ žličice mljevenog cimeta, 1 žličica gustina, 1 puna žličica maslaca; Tijesto: 200 g brašna, ½ žličice praška za pecivo prstohvat soli, 50 g šećera
limunova korica, 100 g maslaca, 6 žlica slatkog vrhnja, 1 žlica slatkog vrhnja (namažite na tijesto koje ste stavili preko pečenoga voća), 1 žličica šećera.

Priprema: Operite i ogulite breskve, uklonite koštice i breskve narežite na manje komade. Stavite ih u zdjelu, dodajte gustin, šećer, cimet, limunov sok i naribanu koricu pa dobro promiješajte. Dodajte maline i komadiće maslaca, nježno izmiješajte i prebacite sve u vatrostalnu posudu. Stavite u ugrijanu pećnicu i pecite 15 minuta na 200°C.
Pripremite tijesto – brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte sol, šećer i limunovu koricu pa u to utrljajte komadiće hladnog maslaca. Na kraju smjesi dodajte slatko vrhnje. Tijesto podijelite na 6 podjednakih loptica, i svaku lagano rukama formirajte u tanje diskove (pogačice).
Izvadite voće iz pećnice pa po vrućem voću rasporedite tijesto, premažite tijesto slatkim vrhnjem i pospite šećerom.
Vratite u pećnicu i pecite još tridesetak minuta, odnosno dok tijesto ne poprimi finu zlatnosmeđu boju.


  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 12.07.2013 09:05

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.