Ukusno i fino

RECEPT DANA: Čokoladna torta s maslinovim uljem

Zasladi se ukusnom tortom od tamne čokolade i limunovog soka

RECEPT DANA: Čokoladna torta s maslinovim uljem
Donosimo ti recept za ukusnu čokoladnu tortu s maslinovim uljem i limunovim sokom. Za pripremu ovog recepta potrebno je dvadeset minuta, a glavni sastojci su tamna čokolada, limunov sok i svježi sir. Tortu možeš peći i u kalupu za muffine ako želiš male tortice. Recept prenosimo s portala Gastro.hr

Sastojci:

- 200 g maslaca
- 80 g tamne čokolade, minimalno 70 %
- 120 g oraha
- 60 g brašna
- 3 jaja
- 100 g svježeg sira ili skute
- 200 g šećera
- malo soli
- maslinovo ulje
- šećer u prahu
- limunov sok

Priprema:

1. Očišćenu jezgru oraha kratko ispeci u pećnici ili na suhoj tavi te je grubo nasjeckaj na nejednake krupne komade.
2. Maslac nareži, a čokoladu natrgaj i miješaj ih u zdjeli iznad lonca kipuće vode kako bi se otopili i povezali u kremastu masu.
3. Dodaj šećer te izradi mikserom.
4. Umuti jaja pjenasto te ih dodaj smjesi koju neprestano miješaj.
5. Svježi sir izradi vilicom te pažljivo umiješaj u dobivenu smjesu.
6. Tek na kraju umiješaj brašno koje si prosijala da u njega dođe malo zraka. Sve dobro izmiješaj i dodaj prepečene orahe.
7. Izlij u kalup po želji i peci 30 min na 170 stupnjeva.
8. Umak pripremi tako da umiješaš šećer u prahu, sok iscijeđenog limuna te maslinovo ulje. Dobro promiješaj da bi dobila finu emulziju.
9. Prelij preko tople pečene torte.

Savjet: Tortu možeš peći u kalupu za muffine kako bi dobila male torte ili u keramičkim zdjelicama te u šalicama.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 19.06.2013 08:51
  • Posljednja izmjena: 19.06.2013 08:52
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.