Donosimo ti recept za ukusnu čokoladnu tortu s maslinovim uljem i limunovim sokom. Za pripremu ovog recepta potrebno je dvadeset minuta, a glavni sastojci su tamna čokolada, limunov sok i svježi sir. Tortu možeš peći i u kalupu za muffine ako želiš male tortice. Recept prenosimo s portala
Gastro.hrSastojci:- 200 g maslaca- 80 g tamne čokolade, minimalno 70 %- 120 g oraha- 60 g brašna- 3 jaja- 100 g svježeg sira ili skute- 200 g šećera- malo soli- maslinovo ulje- šećer u prahu- limunov sokPriprema:
1. Očišćenu jezgru oraha kratko ispeci u pećnici ili na suhoj tavi te je grubo nasjeckaj na nejednake krupne komade.
2. Maslac nareži, a čokoladu natrgaj i miješaj ih u zdjeli iznad lonca kipuće vode kako bi se otopili i povezali u kremastu masu.
3. Dodaj šećer te izradi mikserom.
4. Umuti jaja pjenasto te ih dodaj smjesi koju neprestano miješaj.
5. Svježi sir izradi vilicom te pažljivo umiješaj u dobivenu smjesu.
6. Tek na kraju umiješaj brašno koje si prosijala da u njega dođe malo zraka. Sve dobro izmiješaj i dodaj prepečene orahe.
7. Izlij u kalup po želji i peci 30 min na 170 stupnjeva.
8. Umak pripremi tako da umiješaš šećer u prahu, sok iscijeđenog limuna te maslinovo ulje. Dobro promiješaj da bi dobila finu emulziju.
9. Prelij preko tople pečene torte.
Savjet: Tortu možeš peći u kalupu za muffine kako bi dobila male torte ili u keramičkim zdjelicama te u šalicama.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.