Mljac

RECEPT DANA: Čokoladni kolač s malinama

Brza čokoladna slastica sa svježim ili smrznutim malinama

RECEPT DANA: Čokoladni kolač s malinama
Sastojci

350 g svježih ili smrznutih malina
1 žlica šećera
1 šalica punomasnog mlijeka
60 g neslanog maslaca, otopiti
3 jaja
½ šalice smeđeg šećera
1/2 šalice brašna
2 žlice nezaslađenog kakao praha
¼ žličice soli
80 g čokolade za kuhanje, ugrubo usitniti

Priprema

- Pećnicu zagrijati na temperaturu od 200˚C s rešetkom postavljenom u sredini. Namastiti pliću četvrtastu posudu za pečenje.
- Maline posuti sa žlicom šećera i ostaviti 15 minuta.
- Pomiješati (blenderom ili ručno) mlijeko, maslac, jaja, smeđi šećer, brašno, kakao prah, pola čokolade i sol do glatke smjese.
- Maline zajedno sa sokom premjestiti u posudu za pečenje pa preliti pripremljenim tijestom.
- Peći u zagrijanoj pećnici dok se smjesa lagano ne napuhne i postane čvrsta na dodir, oko 35 minuta. Izvaditi iz pećnice i odmah posipati preostalom razdrobljenom čokoladom.
- Ohladiti 20-ak minuta pa servirati na sobnoj temperaturi.
  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro
  • Objavljen: 30.06.2013 10:25

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.