Ukusno i fino

RECEPT DANA: Dalmatinska gulaš juha

Specijalitet dalmatinske kuhinje

RECEPT DANA: Dalmatinska gulaš juha
Sastojci:
1 kg goveđeg ili junećeg mesa
5 glavica luka
2,5 dl ulja
2 lovorova lista
4 paprike
4 žlice koncentrata od rajčice
1,5 kg krumpira
2 vezice peršina
2 l vode
sol
papar

Opis:
Goveđe ili juneće meso narezati na kocke i blanširati (pofuriti) u slanoj vodi (zagrijanoj do 80oC) nekoliko minuta. Izvaditi blanširano meso pa ga oprati u hladnoj vodi. Luk sitno nasjeckati, ispržiti na ulju. Dodati lovor i paprike narezane na kockice. Pirjati sve dok luk ne požuti. Kad luk počne žutjeti dodati koncentrat rajčice i blanširano meso. Posoliti i popapriti. Pirjati još 20 minuta, a zatim uliti vodu i kuhati na tihoj vatri. Kada je meso napola kuhano, dodati na kocke narezan krumpir i peršin. Nastaviti s kuhanjem dok peršin ne omekša.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 22.10.2013 08:47
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.