MLJAC

RECEPT DANA: Domaća Nutella

Blogerica Sanja Štrbac, poznata po blogu Domaćica, na portalu gastro.hr, podijelila je ovaj fenomenalan recept.

RECEPT DANA: Domaća Nutella
Sastojci: 100 g lješnjaka, 100 g mliječne čokolade sobne temperature, 200 g tamne čokolade (za kuhanje ili s minimalno 70% kakaa) sobne temperature, 150 g šećera u prahu, 1,5 dl punomasnog mlijeka (3,2% m.m.), 1 dl suncokretovog ulja (može i biljno, lješnjakovo, kokosovo) i 1 vanilin šećer.
Priprema: Lješnjake posložite na masni papir u tepsiju i stavite u pećnicu na 170 stupnjeva – 15 minuta, Svakih 5 minuta lješnjake promiješajte da se ravnomjerno ispeku. Nakon što su gotovi potrebno ih je ohladiti. Pečenim lješnjacima ogulite ljusku (ne brinite ako nisu savršeno oguljeni).
U mlincu za kavu ili blenderu sameljite lješnjake u što finiju pastu sličnu maslacu ili nekom drugom namazu (oko 3 minute).
Ukoliko ste lješnjake mljeli u mlincu za kavu prebacite ih u blender, dodajte im šećer u prahu i kratko izmiksajte. Tamnu i mliječnu čokoladu isjeckajte na jako sitno i dodajte u blender. Opet izmiksajte.
Dodajte vanilin šećer, mlijeko i ulje i opet miksajte sve dok ne dobijete glatku jednoličnu smjesu.
Smjesu stavite u posudu i kuhajte na parnoj kupelji stalno miješajući drvenom kuhačom do željene gustoće.
Namaz ulijte u suhu zagrijanu teglicu, ostavite da se potpuno ohladi i onda ga zatvorite poklopcem. Naravno, možete ga jesti i odmah dok je topao.
Čuvajte na hladnom mjestu.
  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 11.10.2013 08:36
  • Posljednja izmjena: 11.10.2013 08:50
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.