Ukusno i fino

RECEPT DANA: Dubrovačka torta

Lagana za pripremu

RECEPT DANA: Dubrovačka torta
6 bjelanaca
240gr šećera
240gr mladog sira(kajmaka)
240gr badema
45 gr brašna
vanilin šećer

Izmiksati tvrdi snijeg od bjelanaca, dodti šećer i vanilin šećer. Kajmak posebno izmiksati da ne bude grudast. Dodajti ga gornjoj smjesi i u to ubaciti bademe koje smo prethodno držali u vrućoj vodi i ogulili. Pola badema neka su mljeveni a druga polovica sjeckani. Dodajti 45 gr brašna. U nauljeni i pobrašnjeni lim izliti smjesu i kolač peći na 180 stupnjeva u pećnici koju smo prethodno zagrijali. Gotovu tortu, kad se ohladi, posipamo šećerom u prahu.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: coolinarka
  • Objavljen: 11.09.2014 15:11
  • Posljednja izmjena: 11.09.2014 15:12

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.