Talijanska kuhinja

RECEPT DANA: Fetuccine s piletinom i sirom

Probajte i uživajte u ovome jelu koje se često nađe na talijanskim jelovnicima.

RECEPT DANA: Fetuccine  s piletinom i sirom
Osnovni podaci:
Broj porcija:5
Trajanje pripreme: 30 min
Vrsta jela: tjestenina
Glavni sastojak: piletina, sir

Sastojci:
2 žlice maslinova ulja
350 g pilećih prsa (fileti) narezanih na trake
200 g sira dolcelatte natrganog na komadiće
150 ml vrhnja za kuhanje
50 ml suhog bijelog vina
3 žlice nasjeckanoga svježeg vlasca
400 g fettuccina ili tagliatella s jajima
sol i papar po želji

Priprema:
Vino, vlasac i sir dolcelatte daju mesu nevjerojatan okus i izvrsno se slažu s fettuccinama. Jelo je zaista zasitno i bit ćete potpuno zadovoljeni. Ako želite, umjesto dolcelattea možete upotrijebiti gorgonzolu. Recept je preuzet iz knjige Najbolja talijanska tjestetina, autora Gino D'Acampo.

U srednje velikoj tavi, na umjerenoj vatri zagrijte ulje i popržite piletinu dok ne postane zlatnožuta sa svih strana. Povremeno promiješajte drvenom kuhačom. Dodajte sir, smanjite vatru i pirjajte 2 minute, miješajući dok se sir ne otopi.
Dodajte vrhnje i vino i uz neprestano miješanje kuhajte još minutu.
Dodajte narezani vlasac, posolite i dobro popaprite. Maknite s vatre.
U međuvremenu kuhajte tjesteninu u velikome loncu kipuće vode dok ne postane al dente. Ocijedite i vratite u isti lonac.
Prelijte pilećim umakom i miješajte još pola minute da umak obloži tjesteninu sa svih strana.
Odmah poslužite.


  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 06.04.2013 16:11
  • Posljednja izmjena: 06.04.2013 15:54

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.