FINO

RECEPT DANA: Gamberi s rižom

Gambere s mješavinom basmati i divlje riže možete servirati kao predjelo, ali i kao pravi ručak.

RECEPT DANA: Gamberi s rižom
Sastojci: 250 g gambera, 150 g brokule, 200 g zelenih plosnatih mahuna, 100 g shiitake gljiva, 1,5 šalica mješavine basmati riže i divlje riže, bijeli soja sos, sezamovo ulje, đumbir u prahu, chili papričica (po želji).
Priprema: Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju. Mahune i brokulu skuhajte na pari da budu al dente, dobro ocijedite.
U woku na sezamovom ulju prepržite gambere i shiitake gljive, dodajte mahune i brokulu. Začinite sa soja sosom, đumbirom u prahu i chili papričicom (po želji). Dodajte kuhanu rižu, dobro promiješajte i pirjajte 5 minuta. Poslužite toplo.
  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 05.10.2013 09:52
  • Posljednja izmjena: 05.10.2013 09:49
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.