NOVI DESERT

RECEPT DANA: Hladne zapečene breskve

Poslastica sa zapečenim breskvama odlično se slaže s izmrvljenim keksima u čašici

RECEPT DANA: Hladne zapečene breskve
Sastojci: 2.5 šalice mlijeka, 1/2 šalice šećera, 2 žumanjka, žličica ekstrakta vanilije, 160g mascarponea, 1/2 šalice soka od breskvi, 1/4 šalice brendija, 6 breskvi i 1/2 šalice izmrvljenih čajnih keksa.
Priprema: U lonac ulijte mlijeko i umiješajte šećer pa kuhajte na umjerenoj vatri pet minuta. Istucite žumanjke s vanilijom i dodajte malo toplog mlijeka pa miješajte dok se ne zgusne. Ulijte ostatak mlijeka i kuhajte još nekoliko minuta. Ohladite pa dodajte mascarpone i promiješajte. Ostavite u hladnjaku na 30 minuta. U posudi pomiješajte sok i brendi. Pripremite grill-tavu ili roštilj pa popecite breskve pet minuta. Stavite ih u čašice te prelijte kremom od mascarponea i pospite keksima. Prelijte brendijem i sokom te poslužite.

  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 23.08.2013 08:39
  • Posljednja izmjena: 23.08.2013 08:35
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.