Sastojci: 0.5L mlijeka, 4 žlice usitnjenog rogača, 2 žlice mljevenih oraha, 2 žlice javorova sirupa, 3 žlice sitno nasjeckanih suhih smokava, 2 žlice kukuruznog brašna, 1/2 žlice agar-agar praška i smeđi šećer.
Priprema: Izdvoji 5 žlica mlijeka u posebnu šalicu i u njega umiješaj kukuruzno brašno.
Od ostatka mlijeka zakuhaj kremu tako što ćeš mu najprije dodati javorov sirup, a zatim mljevene orahe i rogač. Pričekaj da zavrije.
Kada mlijeko proključa, dodaj mu komadiće smokve i umiješaj smjesu od kukuruznog brašna. Smanji vatru i dodaj agar - agar prašak uz neprestano miješanje.
Pričekaj da se prašak rastopi i sjedini s kremom. Zatim smjesu podijeli u nekoliko manjih vatrostalnih posuda i ostavi da se ohladi.
Kada se krema ohladi, pospi jedan sloj smeđeg šećera i karameliziraj ga pomoću flambierta (brenera).
Na karamelizirani sloj opet stavi šećer i ponovi postupak nekoliko puta dok ne nastane hrskava korica.
Ukrasi sa svježim ili suhim smokvama.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.