Za pripremu recepta potrebno je 45 minuta, a od količine navedenih sastojaka dobit ćeš 24 keksa. Recept prenosimo s portala
Gastro.hrSastojci:1 ½ šalica brašna od cjelovitog zrna
1 žličica soli
1 žličica praška za pecivo
100 g neslanog maslaca, na sobnoj temperaturi
¼ šalice šećera
¼ šalice smeđeg šećera
¼ šalice meda
2 jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
½ žličice ekstrakta badema
1 šalica kuhane ohlađene kvinoje
1 šalica zobenih pahuljica
1 šalica sušenih brusnica
PripremaPećnicu zagrij na 190˚C. Obložiti dva pleha papirom za pečenje. Pomiješaj brašno, sol i prašak za pecivo u srednju posudu. Pomoću miksera izmiješaj maslac, šećer i med do mekane kreme. Umiješaj jaja i ekstrakte badema i vanilije te miješati još 2 minute. U smjesu maslaca i šećera postupno dodaji po pola šalice smjese od brašna. Zatim umiješaj kvinoju, zob, brusnice i bademe do jednolične smjese. Svaki keks formiraj od dvije žlice tijesta i odložiti na papir za pečenje s razmakom od 2,5 cm. Peci u zagrijanoj pećnici 12 do 15 minuta do zlatne boje a zatim ohladiti.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.