Sastojci: - 3 jaja
- 500 g zaslađenog kesten pirea
- 200 g tamnije čokolade
- 160 g maslaca
- prstohvat cimeta i malo ruma
"Za jedan od omiljenih jesenskih mirisa iz kuhinje zaslužan je kesten kojeg mnogi vole u slatkom izdanju"
Priprema:1. Na pari otopite čokoladu i maslac i ostavite da se ohlade na sobnu temperaturu.
2. Tucite jaja mikserom na srednjoj brzini 3-4 minute dok ne postanu pjenasto kremasta.
3. Miksajući dodajte omekšali kesten pire dio po dio, kad se sve sjedini lagano miksajući umiješajte čokoladu s maslacem.
4. Po želji umiješajte malo cimeta i ruma
5. Ulijte smjesu u kalup promjera 26 cm, pecite oko 30 minuta na 180°C. Torta treba ostati sočna iznutra.
Savjet: Uz tortu po želji poslužite 3,5 dl istučenog slatkog vrhnja s 3 žlice šećera u prahu i jednom šakom usitnjenih svježih borovnica. Mljac!
Još finih recepata možete pronaći na blogu Vlastita soba
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.