4 jaja0,2 kg šećera0,1 kg kukuruznog brašna0,2 kg glatkog brašna0,2 l crne pive0,05 kg kiselog vrhnja0,05 kg maslaca1 prašak za pecivoribana kora od polovice narančeZa premaz0,15 kg marmelade od narančesok od jedne narančeOd razdvojenih jaja, bijelanjke umutimo u čvrst sbijeg, a žumanjke, šećer i rastopljeni maslac pjenasto izmiješamo, kojemu dolijemo crno pivo, kiselo vrhnje i obje vrste brašna koje prije početka rada prosijemo zajedno s praškom za pecivo. Dobro izmiješamo, dodamo naribanu koru oprane naranče i rukom, drvenom kuhačom umiješamo snijeg (kuhača kojom ovo radimo neka bude samo za kolače da ne preuzme mirise ostale kuhinje).
Okruglu formu za pečenje, obložimo paprirom za pečenje ili je namastimo i obrašnimo, pa smjesu ulijemo u formu. U prethodno ugrijanu pećnicu (180°C), pečemo kolač oko 35 minuta, odnosno, kada vidimo da čačkalica kojom probodemo tijesto ostane čista, kolač je pečen.
U međuvremenu kuhamo glazuru kojom ćemo preliti malo ohlađen, pečen kolač: marmeladu od naranče i sok od naranče kuhamo na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Kolač poslužujemo skroz hladan, uz dodatak tučenog slatkog vrhnja - šlaga.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.