NOVO I FINO

RECEPT DANA: Kunefe

Ova slatka delicija originalno potječe iz Palestine, a sastoji se od tankih rezanaca u kojoj zanimljiv obrat stvara rastopljeni sir.

RECEPT DANA: Kunefe
Sastojci:
1 i 1/2 kadaif, 200 g naribanog sira, 2 šalice maslaca, 1/2 šalice mlijeka i 3 žlice mljevenih pistacija za ukras. Za sirup: 2 šalice šećera i 2 šalice vode.
Priprema:
  1. U srednje velikom loncu stavimo kuhati šećer i vodu za sirup. Miješamo dok se šećer topi. Kad se prokuha, maknemo s vatre i pustimo da se ohladi.
  2. Usitnimo u blenderu ili nožem kadaif tijesto na vrlo sitne komadiće.
  3. U tavi neprianjajućeg dna otopimo maslac i dodamo mu usitnjen kadaif. Pečemo neprestano miješajući.
  4. Dodamo mlijeko i miješamo dok tijesto ne upije svu tekućinu. Maknemo ga s vatre.
  5. U posudu za pite stavimo pola količine tijesta i čvrsto ga pritisnemo lopaticom ili rukama. Po tijestu rasporedimo sir pa i njega dobro pritisnemo. Po siru stavimo preostali dio tijesta. Pečemo u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva oko 45 minuta do zlatno-smeđe boje. Preko vruće kunefe prelijemo hladan sirup i pustimo da ga upije. Prije posluživanja pospemo mljevenim pistacijama.

  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 06.08.2013 08:52
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.