Mljac

RECEPT DANA: Lahmacun

Turska pizza obično je punjena goveđim ili janjećim mesom.

RECEPT DANA: Lahmacun
SASTOJCI:

Za tijesto:
6 šalica brašna
šalica tople vode
žličica šećera
2,5 žličice suhog kvasca
350 ml tople vode
žličica soli

Za nadjev:
500 g mljevene govedine
luk
1,5 žličice kumina
žličica čilija
žličica mljevene paprike
1/6 šalice vode
1 i 1/2 rajčica
žličica papra
žličica paste od rajčice
peršin
2 žlice maslinovog ulja

Priprema

1. U zdjeli izmiješajte kvasac, šalicu tople vode i šećer te ostavite dok se ne zapjeni. Prosijte brašno u posudu, a u sredini napravite rupu.
2. Ulijte u smjesu s kvascem i sol. Postupno dodajte vodu i miješajte dok ne dobijete meko tijesto.
3. Mijesite rukama 10 minuta ili 5 minuta mikserom. Pokrijte tijesto i ostavite da se diže na toplom sat vremena.
4. U zdjeli rukama izmiješajte sastojke za nadjev. Ulijte malo vode i mijesite dok ne dobijete vlažnu smjesu.
5. Dignuto tijesto zamijesite i podijelite na šest lopti. Razvaljajte svaku u tanke krugove.
6. Nadjev rasporedite ravnomjerno na šest pizza i pecite od 15 do 20 minuta na temperaturu od 190 stupnjeva Celzijusa. Pospite peršinom i limunovim sokom.

Recept je preuzet iz magazina za uživanje u hrani Skuhatćute koji svake subote možete kupiti na kioscima kao dodatak dnevnim novinama 24sata.
  • Autor: gastro.hr
  • Foto: Ilustracija
  • Objavljen: 05.07.2013 08:51

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.