Biskvit:-100 g šećera
-100 g brašna
-½ praška za pecivo
-3 jaja
Nadjev:-100 g petit buerre ili slično
-5 dl soka od sviježe iscjeđenih naranči (potrebno oko 1,5 kg naranči)
-3 žlice šećera
-1 dl mlijeka
-1 vrećica pudinga od vanilije
Krema:-120 g maslaca
-100 g šećera
-4 žlice brašna
-5 dl mlijeka
Ocaklina:-1 dl vrhnja za šlag
-100 g čokolade
Priprema:Pomiješati šećer i jaja, dodati brašno i prašak za pecivo, sve skupa izmiješati i staviti u namašćenu i nabrašnjenu posudu za pečenje, te peći 20 minuta na 170 stupnjeva.Za nadjev iscijediti naranče, odvojiti malo soka i u njemu izmutiti šećer i prašak za puding. Ostatak soka staviti kuhati, kad zakuha, polako uliti pripremljenu smjesu pudinga i šećera i kuhati oko 2 minute.
Preliti odmah nadjev po pečenom biskvitu, umočiti kekse u mlijeko i složiti po nadjevu.Za kremu izmiješati brašno, šećer i malo mlijeka, a ostatak mlijeka staviti kuhati. U vrelo mlijeko umiješati smjesu sa šećerom i brašnom. Kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne, ohladiti te umiješati pjenasto izrađen maslac.Kremom prekriti kekse, na laganu vatru staviti kuhati vrhnje za šlag. Kada zakuha umiješati izlomljenu čokoladu, zagrijavati uz konstantno miješanje dok se ne dobije sjajna smjesa.Preliti vruće preko kolača i ostaviti da se ohladi.Nakon nekoliko sati kolač narezati na kocke i po želji posudi naribanom koricom naranče.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.