- 8 šaka riže
- pola veće glavice luka
- 1dclmaslinovog ulja
- 3 komtikvica
- 200g tunjevine
- 200g pureće šunke
- 5 kom manjih mozzarella
-malo umaka od rajčice
-malo vegete
Priprema
Na maslinovom ulju prepržimo malo luka. Ja koristim wok za pripremu ovog rižota, jer stane puno.Neka bude luk dobro zapečen, više ga volim tako, nego da se osjeti u riži, a i boljeg okusa je.
- 2
Preprženom luku dodamo rižu. Šaku po šaku, te miješamo, na takav način isto malo zapečemo rižu. Dodamo malo vegete, te 2 dcl vode, poklopimo i pustimo da se kuha.
- 3
U posebnoj tavi prepržimo još malo preostalog luka, te mu dodamo tikvice. Ja ih narežem na tanke rezance, kratko pečemo. Ovako narezani tanki rezanci ne izgube okus, te budu kao pripremljene na roštilju.
- 4
Kada smo skuhali rižu, pustimo da se malo ohladi, dodamo prepečene tikvice, te na kockice narezanu mozzarellu. Riža ne smije biti niti prevruća, ali niti hladna, da se mozzarella malo otopi, ali neće pustiti toliko vode.
- 5
Kada se riža sa tikvicama i mozzarellom ohladi, dodamo na kockice narezanu šunku, svježi paradajz i tunj, te možemo po želji koristiti i malo umaka od rajčice.
- 6
Poslužimo sa naribanim parmezanom
- Na maslinovom ulju prepržimo malo luka. Ja koristim wok za pripremu ovog rižota, jer stane puno.Neka bude luk dobro zapečen, više ga volim tako, nego da se osjeti u riži, a i boljeg okusa je.
- Preprženom luku dodamo rižu. Šaku po šaku, te miješamo, na takav način isto malo zapečemo rižu. Dodamo malo vegete, te 2 dcl vode, poklopimo i pustimo da se kuha.
- U posebnoj tavi prepržimo još malo preostalog luka, te mu dodamo tikvice. Ja ih narežem na tanke rezance, kratko pečemo. Ovako narezani tanki rezanci ne izgube okus, te budu kao pripremljene na roštilju.
- Kada smo skuhali rižu, pustimo da se malo ohladi, dodamo prepečene tikvice, te na kockice narezanu mozzarellu. Riža ne smije biti niti prevruća, ali niti hladna, da se mozzarella malo otopi, ali neće pustiti toliko vode.
- Kada se riža sa tikvicama i mozzarellom ohladi, dodamo na kockice narezanu šunku, svježi paradajz i tunj, te možemo po želji koristiti i malo umaka od rajčice.
- Poslužimo sa naribanim parmezanom
Na maslinovom ulju prepržimo malo luka. Ja koristim wok za pripremu ovog rižota, jer stane puno.Neka bude luk dobro zapečen, više ga volim tako, nego da se osjeti u riži, a i boljeg okusa je.
- 2
Preprženom luku dodamo rižu. Šaku po šaku, te miješamo, na takav način isto malo zapečemo rižu. Dodamo malo vegete, te 2 dcl vode, poklopimo i pustimo da se kuha.
- 3
U posebnoj tavi prepržimo još malo preostalog luka, te mu dodamo tikvice. Ja ih narežem na tanke rezance, kratko pečemo. Ovako narezani tanki rezanci ne izgube okus, te budu kao pripremljene na roštilju.
- 4
Kada smo skuhali rižu, pustimo da se malo ohladi, dodamo prepečene tikvice, te na kockice narezanu mozzarellu. Riža ne smije biti niti prevruća, ali niti hladna, da se mozzarella malo otopi, ali neće pustiti toliko vode.
- 5
Kada se riža sa tikvicama i mozzarellom ohladi, dodamo na kockice narezanu šunku, svježi paradajz i tunj, te možemo po želji koristiti i malo umaka od rajčice.
- 6
Poslužimo sa naribanim parmezanom
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.