IDEALNO ZA LJETO

RECEPT DANA: Ljetni hladan rižot

Brza priprema, osvježavajući sastojci,...Odličan ručak prije odlaska na more.

RECEPT DANA: Ljetni hladan rižot
- 8 šaka riže 
- pola veće glavice luka 
- 1dclmaslinovog ulja 
- 3 komtikvica 
- 200g tunjevine 
- 200g pureće šunke 
- 5 kom manjih mozzarella
-malo umaka od rajčice
-malo vegete

Priprema
  1. Na maslinovom ulju prepržimo malo luka. Ja koristim wok za pripremu ovog rižota, jer stane puno.Neka bude luk dobro zapečen, više ga volim tako, nego da se osjeti u riži, a i boljeg okusa je.

  2. 2

    Preprženom luku dodamo rižu. Šaku po šaku, te miješamo, na takav način isto malo zapečemo rižu. Dodamo malo vegete, te 2 dcl vode, poklopimo i pustimo da se kuha.

  3. 3

    U posebnoj tavi prepržimo još malo preostalog luka, te mu dodamo tikvice. Ja ih narežem na tanke rezance, kratko pečemo. Ovako narezani tanki rezanci ne izgube okus, te budu kao pripremljene na roštilju.

  4. 4

    Kada smo skuhali rižu, pustimo da se malo ohladi, dodamo prepečene tikvice, te na kockice narezanu mozzarellu. Riža ne smije biti niti prevruća, ali niti hladna, da se mozzarella malo otopi, ali neće pustiti toliko vode.

  5. 5

    Kada se riža sa tikvicama i mozzarellom ohladi, dodamo na kockice narezanu šunku, svježi paradajz i tunj, te možemo po želji koristiti i malo umaka od rajčice.

  6. 6

    Poslužimo sa naribanim parmezanom

- Na maslinovom ulju prepržimo malo luka. Ja koristim wok za pripremu ovog rižota, jer stane puno.Neka bude luk dobro zapečen, više ga volim tako, nego da se osjeti u riži, a i boljeg okusa je.

- Preprženom luku dodamo rižu. Šaku po šaku, te miješamo, na takav način isto malo zapečemo rižu. Dodamo malo vegete, te 2 dcl vode, poklopimo i pustimo da se kuha.

- U posebnoj tavi prepržimo još malo preostalog luka, te mu dodamo tikvice. Ja ih narežem na tanke rezance, kratko pečemo. Ovako narezani tanki rezanci ne izgube okus, te budu kao pripremljene na roštilju.

- Kada smo skuhali rižu, pustimo da se malo ohladi, dodamo prepečene tikvice, te na kockice narezanu mozzarellu. Riža ne smije biti niti prevruća, ali niti hladna, da se mozzarella malo otopi, ali neće pustiti toliko vode.

- Kada se riža sa tikvicama i mozzarellom ohladi, dodamo na kockice narezanu šunku, svježi paradajz i tunj, te možemo po želji koristiti i malo umaka od rajčice.

- Poslužimo sa naribanim parmezanom
  1. Na maslinovom ulju prepržimo malo luka. Ja koristim wok za pripremu ovog rižota, jer stane puno.Neka bude luk dobro zapečen, više ga volim tako, nego da se osjeti u riži, a i boljeg okusa je.

  2. 2

    Preprženom luku dodamo rižu. Šaku po šaku, te miješamo, na takav način isto malo zapečemo rižu. Dodamo malo vegete, te 2 dcl vode, poklopimo i pustimo da se kuha.

  3. 3

    U posebnoj tavi prepržimo još malo preostalog luka, te mu dodamo tikvice. Ja ih narežem na tanke rezance, kratko pečemo. Ovako narezani tanki rezanci ne izgube okus, te budu kao pripremljene na roštilju.

  4. 4

    Kada smo skuhali rižu, pustimo da se malo ohladi, dodamo prepečene tikvice, te na kockice narezanu mozzarellu. Riža ne smije biti niti prevruća, ali niti hladna, da se mozzarella malo otopi, ali neće pustiti toliko vode.

  5. 5

    Kada se riža sa tikvicama i mozzarellom ohladi, dodamo na kockice narezanu šunku, svježi paradajz i tunj, te možemo po želji koristiti i malo umaka od rajčice.

  6. 6

    Poslužimo sa naribanim parmezanom

  • Autor: coolinarika.com
  • Foto: www.coolinarika.com
  • Objavljen: 22.06.2013 12:14
  • Posljednja izmjena: 22.06.2013 12:05

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.