LAGANO I ZDRAVO

RECEPT DANA: Makaroni s patlidžanima i rajčicom

Iskoristite sezonu patlidžana i pripremite jednostavni ručak s tjesteninom

RECEPT DANA: Makaroni s patlidžanima i rajčicom
Sastojci: 2 patlidžana, češnjak, ljubičasti luk, 300 g makarona, 6 rajčica, svežanj svježeg bosiljka, sol, papar, maslinovo ulje.
Priprema: Češnjak narežite na ploške, a ljubičasti luk na trakice. Odvojite listove bosiljka te ih operite i dobro posušite. Dvije rajčice narežite na ploške i ostavite sa strane, a preostale četiri stavite u kipuću vodu, da im lakše skinete kožu lagano ih zarežite nožem na dnu. Rajčicama odvojite kožicu i narežite ih na kockice. Patlidžane narežite na veće kockice, posolite ih i ostavite 15 minuta da puste vodu. Nakon 15 minuta ih obrišite kuhinjskim ubrusom. Makarone skuhajte prema uputama na pakiranju. U tavi na malo maslinova ulja popržite luk i češnjak, dodajte patlidžan i rajčicu narezanu na kockice, začinite sa soli i paprom. Dodajte trećinu bosiljaka i pirjajte još 5 minuta. U umak dodajte skuhane i dobro ocijeđene makarone, svježi bosiljak i svježu rajčicu narezanu na ploške.

  • Autor: gastro.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 13.08.2013 09:03
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.