Orijentalni ukusi

RECEPT DANA: Meza s dagnjama

Orijentalni način uživanja u malim delikatesnim jelima pod nazivom meze dolazi nam iz egzotične Turske

RECEPT DANA: Meza s dagnjama
Sastojci:

20 dagnji
30 g mrkve
30 g krumpira
žlica nasjeckanog luka
češanj češnjaka
nasjeckana rajčica
2 žlice maslinova ulja
sok pola limuna
1/2 šalice vode
žumanjak
žličica soli
1/2 žličice umaka od rajčice
1/4 svežnja peršina

Priprema

- Zagrijemo ulje u tavi te propirjamo luk i češnjak dok ne dobiju boju. Dodamo mrkvu narezanu na kolutiće, umak od rajčice i dagnje očišćene od ljušture. Pirjamo pet minuta i dodamo vodu. Dodamo sol i papar.
- Kad prokuha, dodamo krumpir narezan na kockice. Nakon što se dagnje i mrkva skuhaju, istučemo žumanjak s limunovim sokom i polako dodamo u tavu.
- Pustimo da zakuha, promiješamo, maknemo s vatre i ostavimo da se ohladi.
- Pospemo nasjeckanim peršinom te prelijemo s malo maslinova ulja.

Recept je preuzet iz kuharice ˝Kuhinje svijeta - Turska kuharica˝, u izdanju 24 sata.
  • Autor: Gospari.hr
  • Foto: gastro.hr
  • Objavljen: 28.06.2013 09:37

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.