Sastojci: 20 dagnji, 30 g mrkve, 30 g krumpira, žlica nasjeckanog luka, češanj češnjaka, nasjeckana rajčica, 2 žlice maslinova ulja, sok pola limuna, 1/2 šalice vode, žumanjak, žličica soli, 1/2 žličice umaka od rajčice i 1/4 svežnja peršina.
Priprema: Zagrijemo ulje u tavi te propirjamo luk i češnjak dok ne dobiju boju. Dodamo mrkvu narezanu na kolutiće, umak od rajčice i dagnje očišćene od ljušture. Pirjamo pet minuta i dodamo vodu. Dodamo sol i papar.
Kad prokuha, dodamo krumpir narezan na kockice. Nakon što se dagnje i mrkva skuhaju, istučemo žumanjak s limunovim sokom i polako dodamo u tavu. Pustimo da zakuha, promiješamo, maknemo s vatre i ostavimo da se ohladi. Pospemo nasjeckanim peršinom te prelijemo s malo maslinova ulja.
Nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Gospari.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Gospari.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Komentari su skriveni prilikom pregleda članka da se sadržaj ne indeksira na Internet tražilicama. Potrebno je izvršiti akciju ( klik na gumb PRIKAŽI KOMENTARE ) kako bi se komentari prikazali.
Komentiraj članak
Potrebna je prijava kako biste komentirali.