GASTRONOMIJA

RECEPT DANA: Najfinije mekane palačinke

Priprema smjese za palačinke trebala bi biti jedan od najjednostavnijih pothvata u kuhinji, no činjenica je da brojnima zadaje glavobolje. Mekane, pjenaste i rahle palačinke teško je postići ukoliko nemate dobru tavu i dobar recept.

RECEPT DANA: Najfinije mekane palačinke
Sastojci:
- 3 jaja
- 250g brašna (pola glatkog i pola oštrog)
- 350 ml mlijeka
- 1 dcl mineralne vode
- malo soli
- 2 žličice ulja
- pola žličice ruma

Priprema:
Pjenasto umutite cijela jaja, izmiješajte dok ne dobijete gustu homogenu smjesu, ulijte ulje pa mlijeko i izmiješajte. Potom uz neprestano miješanje pjenjačom sipajte brašno dok ne potrošite zadanu mjericu, dodajte prstohvat soli i malo ruma tek toliko da smjesa dobije aromu, a još važnije da spriječite upijanje ulja. Ukoliko vam se smjesa čini gusta razrijedite je mineralnom vodom.
  • Autor: zadovoljna.hr
  • Foto: zadovoljna.hr
  • Objavljen: 24.09.2013 08:50
  • Posljednja izmjena: 24.09.2013 08:47
Šalji dalje:

Nema komentara

Komentiraj članak

Potrebna je prijava kako biste komentirali.